Koristimo veb-kolačiće za pružanje najboljeg korisničkog iskustva.

Details OK!

Nakon prošlogodišnje posjete, Kazal se vraće na ostrvo Šri Lanke u novembru 2017. godine kako bi dalje diskutovao o mogućnostima saradnje sa Ministarstvom sporta. Kao i u 2016. godini, Kazal je imao čast da se sastane sa gospodinom Dayasari Jayasekarom, počasnim ministrom sporta.

 

Ka2al je prvi put posjetio ostrvo u novembru 2016. godine. Prilikom prve posjete, Kazal je sa počasnim ministrom dogovorio učestvovanje u programu pronalaženja talenata Ministarstva, koji je započet u januaru. Nakon toga, Ka2al je podnio detaljnu ponudu za Ministarstvo, koja je sadržala istoriju projekta, detaljni opis proizvoda i preporuke za njegovu implementaciju.

 

U novembru 2017. godine, Kazal se vratio na Šri Lanku kako bi dalje diskutovao o detaljim saradnje. Prilikom sastanaka sa gospodinom Jayasekarom, Kazal i počasni ministar su dogovorili prosljeđivanje realizacije projekta Fudbalskoj federaciji Šri Lanke (FFSL). FFSL će odlučiti da li će projekat uključiti ostale sportove ili samo fudbal, a Federacija će biti ovlašćena da odluči o integraciji Ka2al projekta u FFSL ligama mlađih kategorija. S obzirom na navedeno i na sastanke sa predsjednikom Federacije Anura da Silvom i generalnim sekretarom Jaswar Umarom, Kazal projekat u Šri Lanci će možda biti koršćen za djecu stariju od 7 godina, pa FFSL razmišlja o nabavci većeg terena, odnosno Funpitch-a.

 

Prilikom boravka, Kazal je posjetio i Nacionalni trening centar Šri Lanke, Kelaniya sportski kompleks, koji sadrži fudbalske, kao i ragbi i kriket terene, kako bi se dodatno upoznao sa sportskom infrastrukturom u zemlji. Kao rezime ove posjete, može se reći da će Kazal projekat imati veoma pozitivan uticaj na sportski život u ovoj zemlji, čim budu instalirani prvi tereni.

 

Na kraju posjete, Kazal je imao čast da učestvuje na privatnom sastanku koji se ticao ekonomije i ulaganja u Šri Lanku, koji je održan u hotelu Kingsbury. Događaj je organizovan od strane Kazal-ovog partnera, Chelina CC i Opportunity Sri Lanka. Dvodnevni događaj se fokusirao na tekće investicije i ostale biznis prilike koje Šri Lanka može da ponudi stranim investitorima. Događaj je bio sjajna prilika za sastanak sa gospodinom Chandrakant Salunkhe, predsjednikom i osnivačem Institucije poslovnog razvoja za mala i srednja preduzeća Indije.

 

#kinderpitch #kazal #ffsl #srilanka #colombo #ministryofsports #dayasirijayasekara