Koristimo veb-kolačiće za pružanje najboljeg korisničkog iskustva.

Details OK!

Ideja o Ka2al Kinderpitch-u, kao i sami pilot projekat su ostvareni 2010. godine u Mađarskoj, sa jednim terenom instaliranim u Debrecinu i sa tri terena instaliranim u Mátészalka.

 

Godinu dana kasnije, Jenő Buzánszky, osvajač zlatne olimpijske medalje (1952) i srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva (1954), legendarni desni bek Mađarskog Zlatnog tima je osnovao Fondaciju za fudbal u vrićima kako bi razvio projekat na nivou cijele zemlje. U godinama implementiranja, metodologija je dalje razvijana za nekoliko sportova, tako učinvši Ka2al multifunkcionalnim sportskim terenom.

 

Do kraja 2017. godine, instalirano je 275 Ka2al Kinderpitch terena u Mađarskoj.

 

U 2016. godini, ime brenda Ka2al je dodijeljeno proizvodu, i to po nadimku od Jenő Buzánszky. Mađarska riječ Kazal znači "plast" na crnogorskom. Broj 2 u sredini riječi se odnosi na broj dresa koji je  Buzánszky nosio u Zlatnom timu, i izgovara se kao "z". Kreiranje brenda je bio prvi korak u počinjanju svjetskih prodajnih i marketing aktivnosti za ovaj unikatni Mađarski proizvod.

 

U 2017., san našeg osnivača je postao stvarnost i Ka2al projekat se proširio u inostranstvo. U glavnom gradu Albanije, Tirani, instalirana su 2 Kinderpitch terena zahvaljući Fondaciji najpoznatijeg i najboljeg albanskog fudbalera svih vremena, Lorika Cane i Erionu Veliaju, gradonačelniku Tirane.